Naszych kulinarnych i biznesowych spotkań ciąg dalszy! Mimo, iż zaplanowane było spotkanie z pracownikami, którymi Yumiko jako przełożony i tencho pracowała, trzeba było odwołać. Wszystko przez nadchodzące święto Setsubun, i bardzo duże i nagłe zamówienie na rolki ryżu zwane ehomaki, przygotowywane już od wielu lat przez firmę Gou, w której Yumi pracowała. Wszyscy pracownicy postawieni w stan gotowości. Cóż pozostało spotkanie w pracy w jendym z punktów siecii, zaraz przy głównej stacji kolejowej Sapporo w ESTA. Radość wszystkich orgmomna, zdjęcie i wymiany prezentów jak i obietnice spotkać i nagrań przy naszej kolejnej wizycie na Hokkaido. My popędziliśmy do kolejnego ważnego dla Yaki Kingu miejsca czyli przybytku naszego przyjaciela i kulinarnego mentora Taishyo Miura. Wlaściciela i założyciela dojo ramenu i curry na Hokkaido, jak i wlaściciela lokalu z ramen KUROOBI. Planowane nagranie już parę dni temu trzeba było odpuścić. Jednak spotkanie, rozmowa i przekazanie prezentów NIGDY. Serdecznie wszystkim odwiedzającym Sapporo polecamy Kuro Obi, które zostało ponownie otwarte w nowym miescu i w nowym budynku. Wspaniały smak miso ramen, jak dla nas najlepszy! Jak i zawsze przez nas wspominany sposób prowadzenia lokalu, gdzie na stolikach, zamiast przypraw, informacja by smakiem się delektować tak jak został stworzony przez mistrza. Na pewno nie raz jeszcze będziemy o Taishyo Miura pisali i jego postać Wam przybliżali. Tym czasem..smacznego ...ITADAKIMASUUUU ....
Brak komentarzy.
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.